Snöskoterfeber

Skoter bara på snö


skrivet den 21 jan av Admin, klockan:11:39
Köra en skoter och då menar jag en som man använder på snö. Jag har aldrig provat, men det skulle säkert tilltala att får köra detta stora otympliga åk någon gång i framtiden. Reglerna kring detta färdmedel är jag också dåligt insatt i. Frågan jag ställer om man måste färdas på snö. Rent konkret borde de ju vara så. Om det är en snöskoter så ska den användas på snö, men är det bara en skoter får de då även framföras i skog och annan form av terräng där den kan ta sig fram. Effekten på naturen blir förmodligen att den tar duktigt med skada. För att inte tala om viktiga naturreservat. Där borde det definitivt vara förbjudet. En annan fråga jag ställer hur det är i färdiga skidspår som är till för vanliga skid motionärer och andra mer aktiva. Får en snöskoter köra där och förstöra spåren fast det är snö. Den snö vi har nu tänk om den ger sig in de centrala delarna av stan och far fram på en gågata. Det borde rendera i höga böter eftersom skotern är klassad som fordon eftersom den har en reg skylt och en gågata, där vet vi vem som har ensamrätt att beträda den. Jag har även läst om skoterförare som kört på fyllan och åkt fast. Är det då risk att de kan förlora sitt körkort som gäller för bilkörning. Ja är det så att det rent av krävs någon form av speciellt körkort för att få köra skoter och då snöskoter. Summa sumaro min slutsats är att det bästa man kan göra är att bara köra sin skoter på snö i lung avskild terräng i nyktert tillstånd. Något jag själv tänker anamma när jag sitter där bakom ratten för första gången. Ratt föresten de har väl styre som på en motorcyckel. Tänk vad lite jag vet om detta.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt