Snöskoterfeber

Ser kallt ut


skrivet den 19 jan av Admin, klockan:11:38
Våra Eskimåer som bor uppe på Grönland i sina små igloos, jag inbillar mig åtminstone det. Dessa individer måste vara experter på att aldrig klaga på kyla. När jag flög till New York våren 2008 tog piloten vägen via Grönland och jag såg faktiskt en isbjörn på lång håll. Det såg väldigt kallt ut. Någon direkt infrastruktur verkar det heller inte ha och framförbara vägar kan de bara drömma om eller? Nej där tog jag i det är ändå världens största ö.

 En ö på drygt 2 miljoner kvadratkilometer och drygt 56000 invånare i fyra städer. Fast någon utbyggd infrastruktur med riktiga vägar och trafiklysen, det vet jag inte om det finns överhuvudtaget och tänk på högerregeln, om två skotrar skulle mötas i något som kunde likna en korsning vet de hur man skulle köra då. Visst är mina funderingar fulla av dumma fördomar om dessa Grönlänningar, men jag kan inte låta bli att fundera hur livet och den sociala vardagen är där uppe i kylan och snön.

Även att ön är självständigt får det fortfarande väldigt mycket hjälp av Danmark. En nödvändig hjälp och gäller det även om de vill ha en ny skoter. Desto mer jag lägger ner min själ och funderingar ju mer nyfiken blir jag. Varför inte flyga dit och ta en skoter safari. Här hemma i Blekinge har vi skärgårdsturer på sommaren, på Grönland borde de ha något liknande fast då på skoter. En kittlande tanke som jag bara får mer vibbar kring och bli inte överraskad att jag sitter på en sådan där uppe på världens störta ö Grönland.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt